Volem fer poble entre tots. I el govern ho vol?

El politòleg Gianfranco Pasquina explica que per tal que un sistema polític pugui ser considerat una democràcia ha de reunir 3 condicions: la primera és tenir un govern que governi, la segona una oposició que controli la feina del govern i faci propostes, i la tercera i més important, que el govern escolti i interactuï amb les propostes que li fa l’oposició. Aquesta darrera condició a Altafulla no s’ha donat durant el procés d’elaboració del pressupost municipal.

Des de l’EINA ens hem reunit amb veïns i entitats per tal de fer la nostra proposta de pressupost: una vintena de propostes valorades en 220.000 €. La principal idea que oferíem al govern (i que han rebutjat “perquè hi ha d’altres prioritats”) era la creació d’una Regidoria de Treball amb un pressupost de 80.000€ per crear llocs de treball d’interès públic i social, suport als autònoms, cursos de formació per als 278 aturats que hi ha al poble. D’on surten els diners? 35.000€ del “calaix de sastre” de l’Alcalde, 30.000€ del càrrec de confiança de l’Alcalde i 15.000€ d’estudis d’urbanisme. Les diferencies respecte a les prioritats socials entre l’EINA i el partit de l’Alcalde són palpables.

Les maneres, importants. L’any passat, quan la responsabilitat de fer el pressupost era nostra, vam presentar el pressupost al novembre als grups de l’oposició i al Consell de Participació. CiU només ens va fer arribar una demanda que compartíem: canviar el nom de la partida d'”Obres Via Augusta” per un plural “Millora de carrers”. Els segons van proposar una consulta per decidir entre tot el poble on s’havia d’invertir. Enguany el Consell de Participació s’ha dissolt (alguna cosa no fa bé la regidoria potser!) i l’EINA vam tenir el pressupost final el 18 de gener per aprovar-lo al Ple el 30. En fi!

Ara l’EINA ens centrem amb la Biblioteca. A la taula hi ha 2 propostes, la nostra de millorar i ampliar les actuals i cèntriques instal·lacions, i la del govern enviar la biblioteca “allà baix” a l’Estació de tren. Hi podrà haver debat i fer poble entre tots aquesta vegada?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *