Transparència i consens.

 

Una de les noves responsabilitats que vam voler assumir des de L’EINA al Govern municipal sorgit de les darreres eleccions municipals era la Regidoria d’Hisenda. Aquesta àrea durant tot l’any no té un excessiu contingut polític, té un caràcter més tècnic, però és evident que la redacció del pressupost municipal determina part de la línia política que tindrà el Govern durant tot l’any. Ja per començar hem volgut deixar clar que el pressupost de 2016 no només és una eina de feina del Govern: també ho ha de ser de l’oposició.

 

És per això que durant el darrer trimestre de 2015 vaig reunir-me com a regidor d’Hisenda amb tots els partits que conformen el Ple del nostre Ajuntament. Durant aquestes reunions hem presentat el bon estat econòmic d’Altafulla, així com hem rebut i acceptant propostes dels diferents grups polítics. Des de l’EINA creiem que és necessari aquest tarannà de treball en equip, de fer partícip a tothom intentant arribar al màxim consens.

 

La despesa ordinària del pressupost d’enguany és força conservadora el que fa la despesa, garantint l’estat del benestar propi que hem anat consolidant els darrers anys. D’altra banda, el deute municipal és del 4%, i això ens ha animat al Govern a incorporar al pressupost una petició d’un crèdit d’1,39M€ per fer inversions, cosa que farà que el deute s’incrementarà al 22%. Financerament és una decisió que Altafulla es pot permetre per ser un motor actiu de l’economia.

 

Amb l’aprovació definitiva d’aquest pressupost caldrà seure a la taula tots els agents, partits i ciutadania, i fer dues llistes: una de desitjos i una de necessitats. Des de L’EINA estem segurs que entre tots i totes podrem arribar al consens a l’hora de decidir quines són les inversions que tenen més acceptació entre els i les veïnes del poble. És a les grans inversions com les que s’estan plantejant on cal deixar de costat algunes diferències i pensar en el futur que tenim en comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *