Acordar per avançar

Aquests dos darrers mesos del 2015 hi ha una paraula que s’ha anat repetint al meu entorn: acord, arribar a un punt de trobada entre diverses parts. Des de l’Esquerra Independentista d’Altafulla l’hem repetit i predicat. És el primer any que tenim la tasca de redactar el pressupost municipal com a responsables de la Regidoria d’Hisenda, i és la nostra voluntat que tinguin el suport del màxim de membres del Ple. Més enllà de les diferències entre els que estem al Govern i els que estan a l’oposició, creiem que cal fer l’esforç entre totes les parts de poder arribar a un acord.

És per això que com a responsable d’aquesta regidoria m’he reunit amb els partits de l’oposició per saber que voldrien fer, per incorporar les seves idees al pressupost. Respecte anys anteriors hi haurà una novetat que durant la campanya electoral ja vam anunciar: l’aplicació de la Llei de Transparència. El pressupost és fruit de l’esforç de tots els que vivim a Altafulla, pagant les nostres taxes i impostos, i és per això que volem que tothom pugui consultar on invertim aquests diners.

Com a País estem esperant un gran acord. El 27S vam aconseguir una fita impensable fa uns anys: assolir una majoria de diputats independentistes. Des de l’EINA-AM ens sentim molt orgullosos dels 1540 vots que Junts Pel Sí i la CUP van obtenir a Altafulla, un 53% de vots per la República. Ara som pacients, esperant la negociació que faci avançar la República Catalana, plural i social. Som conscients que cal arribar a l’esperat acord, i no desaprofitarem aquesta magnífica oportunitat que tenim. Ara tenim una altra cita amb les urnes el 20 de desembre, on us demanem el vot per la candidatura d’ERC.

A les eleccions espanyoles ens debatem entre centralisme o independència. No creiem que hi hagi un punt mi. És per això que l’endemà de les eleccions aniré al despatx de l’Alcalde i amic Fèlix i l’hi demanaré que se sumi al procés constituent de la República Catalana. L’únic acord que mantindrà cohesionada la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *