Volem pujar al tren, Conseller Vila!

Els darrers mesos a Altafulla i moltes viles del Camp de Tarragona estem tenint el debat sobre el famós Tercer Fil ferroviari, que ha de donar sortida a les mercaderies del Port de Tarragona cap a Europa. Certament en els temps que corren no es pot perdre cap oportunitat per mirar de que el nostre territori sigui més dinamic i atractiu de cara a noves inversions, i des d’Altafulla ho tenim ben present.

Com tot a la vida, no tot són blancs i negres, sinó que hi ha tot un món de matissos, i un projecte com el del Tercer Fil en té molts. És una inversió necessaria per al territori? Si. S’ha de tenir en compte la problemática de que hi ha diverses institucions darrere el projecte: el paga el Ministeri de Foment, la Generalitat també hi té a dir i, evidentment, hi ha el paper dels Ajuntaments per on passa el Tercer i és per això que cal tenir en comptes les reclamacions del món municipal.

Avui el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha demanat durant la seva visita Tarragona que des del territori no es possin traves al Tercer Fil, en al·lusió directa a l’Ajuntament d’Altafulla, que hem anunciat que presentarem un contenciós administratiu a l’Audiència Nacional: per a Altafulla, la via dels contenciossos és la que ens permet reivindicar les nostres posicions enfront institucions d’altres institucions més fortes. D’altra banda a la tarda hi ha hagut una reunió d’alcaldes, on jo representava Altafulla, amb en Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, i en Quim Nin, Delegat de la Generalitat a Tarragona, per tractar el futur del projecte.

Durant la reunió hem coincidit amb la Generalitat de la importancia de mantenir la freqüència de pas dels trens de passatgers, aprofitant la millor de la infraestructura que suposa el Tercer Fil. El que inicialment estava pensat com una infraestructura de mercaderies, el transport públic n’ha de sortir beneficiat. També s’ha remarcat que els anomenats “apartaderos” en cap cas són espais d’aturada prolongada dels trens, només per donar pas. D’altra banda es redactarà un document de reivindicacions que els ajuntaments  farem arribar al Delegat del Govern a Tarragona. Metaforicament, no és que vulguem perdre el tren que representa el Tercer Fil per al nostre territori, tot el contrari, hi volem pujar Conseller Vila, però com el nostre poble es mereix, i no de qualsevol manera.

Una resposta a «Volem pujar al tren, Conseller Vila!»

  1. el projecte de instalacións esportivas promogut per i per als veïns d’Altafulla, també és desenvolupament per al municipi, generarà ocupació estable i de qualitat i millora l’oferta de serveis esportius a la localitat. Dons per què no rebre la mateixa atenció que altres projectes menys beneficiosos per a l’economia local per part de la regidoria d’urbanisme ? i per quina raó es demora una resposta administrativa sol · licitada fa més de sis mesos?

    Moltes gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *