El Facebook de l’Ajuntament

Fa uns dies un Ajuntament de l’Anoia va enviar-nos un correu preguntant sobre una de les eines participatives que hem posat en marxa el nou govern municipal d’Altafulla, en aquest cas, la pàgina Facebook de l’Ajuntament. La resposta a les seves preguntes, enlloc de fer-ho per correu, ho fareu pel bloc, una eina participativa més.

 

El Facebook de l’Ajuntament el portem entre els regidors de l’equip de Govern. En Francesc Farré i jo potser som dels que estem més a l’aguait, i quan algun veí fa alguna pregunta sobre una altra àrea, ho comuniquem als nostres companys per a que contestin. En cap moment intervé cap treballador de l’Ajuntament.

 

Tothom qui vulgui pot escriure al mur. Al principi un regidor de l’oposició feia publicitat del seu bloc, i vam demanar-li que no ho fes més. Personalment crec que allò era SPAM, publicitat. És com si des del Facebook o Twitter de la Generalitat publiquessin enllaços a la web de CiU. Tot i això, mai s’han esborrat comentaris o publicacions.

 

Actualment hi ha 276 persones que s’han afegit a la pàgina Facebook de l’Ajuntament d’Altafulla, és  a dir, que han fet clic a “m’agrada”. Quan vam obrir la pàgina vam fer una crida als i les altafullenques a que compartissin amb les seves amistats la nostra pàgina, i així poc a poc va anar creixent. Si comparem amb d’altres poblacions, podríem dir que la nostra pàgina té un nombre alt de participants i una gran interactivitat.

 

Els partits de la oposició participen a la seva manera. Al meu entendre, actuen amb força visceralitat, però no se jo fins a quin el retorn cap a ells és positiu. Utilitzen la pàgina com una eina d’atac cap a l’equip de govern, on els seus afins ens posen a caldo davant de tothom (no oblidem que ho pot veure qualsevol el que publiquen al mur de l’Ajuntament) amb unes maneres sovint més que qüestionables.

 

Com a Ajuntament els contestem a allò que considerem necessari que tingui relació amb la política municipal. El safareig el deixem pels passadissos de l’Ajuntament. També he de dir que aquest ús per part de la oposició va ser més cap a l’inici de mandat, sembla ser que van paint el resultat electoral i baixant els seus fums. Deu ser allò de que poc a poc el temps posa a tothom a lloc.

 

Quan un veí fa una pregunta el més normal és contestar-lo al mateix mur. Dir que la majoria de comentaris són positius o no estan fets amb malicia. Que si a un carrer hi ha una fuita d’aigua, que si uns arbres obstaculitzen el pas dels vianants o que si una activitat es fa aquí o allà. En algun cas, que la resposta ha convingut, s’ha convocat una reunió amb el veí o veïna interessat.

 

I contestant a la darrera pregunta, des de l’Ajuntament utilitzem la pàgina tant per recollir inquietuds i propostes dels veïns com per promocionar activitats o mesures del Govern municipal. De tant en tant hi posem enllaços a noticies de la nostra emissora municipal, Altafulla Ràdio, esdeveniments de les entitats del poble o publiquem fotografies on s’hi pugui veure alguna actuació municipal.

 

Si haguéssim de fer una llista amb punts positius o negatius de la nostra pàgina Facebook, de ben segur que trobaríem més a favor que no pas en contra. Aquesta eina no és només per comunicar, si no per relacionar-se amb els veïns i veïnes del poble i donar respostes el més ràpid possible. Sempre hi haurà qui tocarà una mica la moral, no sempre plou a gust de tothom, però en general podem dir que l’ús de Facebook fa una mica més fàcil el dia a dia del nostre Govern municipal gràcies a l’ajuda dels veïns.

 

Una resposta a «El Facebook de l’Ajuntament»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *