A elles, a ella.

imagen170.jpg

Aquests darrers dies els he passat al País Valencià, de nou, i com sempre, torno carregat del que alguns dirien “energia positiva” i alguna cosa més. Divendres vaig anar a la presentació del llibre de monolegs Femení singular (Ed. Bromera) de l’alginetí Urbà Lozano. Cada relat és una història independent, sempre protagonitzada, logicament, per una dona. A la presentació del llibre les noies (i Emili, i el xic de Bilbao, i…) de l’Últim Toc van representar alguns d’aquets relats que van fer-ho pasar d’alló més bé a tota la gent que omplia la Biblioteca Suecana, que n’era molta.

Era preciós veure com un acte com aquest estava ple de gent: uns ensardinats a les escales, d’altres mirant l’espectacle pel reflex de la porta de vidre… i els més previsors, sentats a les cadires. Tot per saber d’un llibre d’autor valencià, en valencià i presentat en un poble valencià… i després diran que aço és Espanya, i un colló! En aquell acte es respirava un País Valencià viu amb les idees clares, arreu de les nostres comarques fan falta més llocs com Sueca, i no només al sud, sinó que també a molts llocs del Principat: sóc dels que creuen que és al Principat on hi ha major percentatge de blavers per cada 1000 habitants. A l’acabar l’acte, vaig comprar el llibre per a que Urbà Lozano me’l firmes, moment que vaig aprofitar per a parlar una estona amb ell i preguntar-li si tenia previst fer presentacions per aqui al Principat. “No hi ha feedback”. Una llastima.

Segon Lozano, quins tipus de dones hi ha? La iniciàtica, la previnguda, la resignada (o no), la voluptuosa, la calculadora, la indecisa, la indignada, la clàssica, la perseverant, la romàntica, la viciosa, l’afalagada, la cosmopolita, la reivindicativa, la ordenada, l’autèntica, la incompresa, la aseptica, la enyoradissa, la dispersa, la reflectida, la mitòmana, la voraç, la patidora, la terminal… i la meva preferida i que em quede, se’ns dubte, la genuïna.

Però en la seua versió independentista. Sense blau, si us plau.

Una resposta a «A elles, a ella.»

 1. Com estàs Jordi ?
  Sóc el de Bilbao,però, nascut a Sueca.
  Simplement saludar-te i dir-te que visite el teu blog prou sovint.
  Espere tornar-te a veure´t per aquestos indrets.
  Per cert,cuida´ns a la Laieta,perquè ens l´estimem de debò.
  Un abraç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *